bridge-stretchPravilan, redovit i usmjeren program istezanja  od velike je važnosti za oporavak, smanjenje mogućnosti ozljeda i sposobnost izvođenja vježbi u punoj amplitudi pokreta.

pull treningPrilikom sastavljanja programa vježbanja jedna od čestih kombinacija je push-pull trening, koji  za razliku od klasičnog split sistema dijeli tijelo na mišiće koj koji imaju funkciju vučenja i guranja.

drsquat

FILOZOFIJA POWERLIFTINGA

Što te ne uništi čini te jačim !!

Osnovni cilj powerliftinga je povećanje maksimalne odnosno apsolutne snage. To je osnovna razlika naspram body buildinga gdje je cilj povećati mišićnu masu i smanjiti postotak tjelesne masti. Upravo zbog tih razlika potrebni su i različiti sistemi treninga za ostvarivanje tih ciljeva.

back-squat

Osnovni push i pull trening spada u klasične metode treninga .Namijenjen je vježbačima koji imaju nekoliko mjeseci vježbanja 2-3 puta tjedno u kojem su prolazili cijelo tijelo osnovnim vježbama za porast snage i mišićne mase.

fat-guy-with-pink-dumbbellZapočeti body building program može biti neslavno iskustvo. Dođete u obližnji fitness centar da vidite atmosferu i doznate neke informacije, a u njemu zateknete gomilu znojnih i “nabildanih” muškaraca te nekoliko mršavih ljepotica u zategnutim trikoima u vrlo ozbiljnom treningu. Pogledaš uokolo i nađeš se zatečen gomilom sprava i utega koje nikad u životu nisi vidio, a koje na prvi pogled više nalikuju spravama za mučenje nego na sredstva pomoću kojih ćeš oblikovati svoje tijelo. Kako se uopće one upotrebljavaju?

deadlift-girl

U radu sa ženskim kjijentima često se susrećem sa pitanjima i bojaznima da če se žensko tijelo od rada sa opterečenjem previše ojačati i izgubiti na ženstvenosti.Takva bojazan nema osnove jer jedini uzrok povečanju mišićne mase leži u količini muškog spolnog hormona testosterona i velikom volumenu rada na određenoj mišićnoj skupini.

Goran Sajko YouTube channel

Youtube-128

Indeks tjelesne mase (engl. Body Mass Index, BMI)

Visina

Težina


259a certified-logo-HQ